Direcció d'empreses

Temari

1. Introducció a la direcció d'empresesEn aquest tema es farà un repàs sobre conceptes bàsics d'empresa.2. Fonaments d'administracióAquest tema té com a objectiu descriure el procés administratiu, entrendre la seva importància i les diferents funcions. També comprendre el rol dels directius i les habilitats que ells han de tenir per dirigir de forma eficaç i eficient.3. Com administrar en un entorn global?Aquest tema tracta d'explicar perquè la capacitat de percebre, interpretar i respondre apropiadament a l'entorn global és crucial per l'èxit empresarial. Així com també apropar a l'estudiant a temes clau a tenir present (per exemple, globalització i glocalització, cultura nacional i cultura organitzativa, etc.)4. PlanificacióEn aquest tema s'introdueix a l'estudiant en la funció de planificació. En què consisteix? Perills de la planificació. Com es defineixen els objectius empresarials? Què s'entén per estratègia? I per direcció estratègica? Quines són les estratègies empresarials? Com es prenen les dedisions a l'empresa?5. Estructura i disseny organitzatiuEn aquest tema s'introdueix a l'estudiant en el disseny organitzatiu. Per què les organitzacions tenen diferents estructures organitzatives? Quins són els elements de l'estructura organitzativa? Com d'important és l'estructura? Quines són les formes organitzatives més comuns?6. Dirigint personesEn aquest tema es treballarà la funció de direcció. En què consisteix? Què s'entén per lideratge? I per motivació laboral? Com motivar i liderar els teus col·laboradors? Grups i equips de treball, són lo mateix? Com formar-los i gestionar-los?