Meteorologia i oceanografia nàutiques

Objectius

Entendre la significaci√≥, variaci√≥ i interpretaci√≥ de les dades meteorol√≤giques; per a obtenir una derrota m√©s segura i c√≤mode. Interpretar la informaci√≥ meteorol√≤gica que es pot observar des del vaixell. Per altra banda, un dels objectius d?aquesta assignatura √©s donar el coneixement, comprensi√≥ i aptitud de les compet√®ncies: - Capacitat per interpretar la informaci√≥ obtinguda amb els instruments meteorol√≤gics d?a bord. - Coneixements de les caracter√≠stiques dels diversos sistemes meteorol√≤gics, procediment de notificaci√≥ i sistema de registre. - Capacitat per aplicar la informaci√≥ meteorol√≤gica disponible , compet√®ncies necess√†ries i definides en la Secci√≥ A-II/1 i A-II/2 (Requisits m√≠nims aplicables a la titulaci√≥ dels capitans i primers oficials de pont de vaixells d?arqueig brut igual o superior a 500 GT) del Conveni Internacional sobre Normes de formaci√≥, titulaci√≥ i gu√†rdia per a la gent de mar (STCW) Aquestes compet√®ncies es podr√†n avaluar mitjan√ßant el simulador de navegaci√≥, ja que √©s avaluable per simulador segons el codi STCW. O b√© en el cas de la primera mitjan√ßant la sortida amb el ketch Barcelona, la segona i la tercera tamb√© mitja√ßant l'avaluaci√≥ de les activitats realitzades a classe amb mapes de temps reals. Aquesta assignatura avaluar√† les seg√ľents compet√®ncies STCW: dins de la compet√®ncia "Plan and conduction a passage and determine the position", en la seva secci√≥ de meteorologia, es detalla l'habilitat per usar i interpretar la informaci√≥ obtinguda dels aparells meteorol√≤gics d' abord, el coneixement de les caracter√≠stiques dels diferents sistemes de temps, els procediments d'informaci√≥ i d' enregistrament aix√≠ com l'habilitat per aplicar la informaci√≥ meteorol√≤gica disponible. I part del quadre A-II/2, "Forecast weather and oceanographic conditions".


Objectius d'aprenentatge

√öS SOLVENT DELS RECURSOS D'INFORMACI√ď - Nivell 2: Despr√©s d'identificar les diferents parts d'un document acad√®mic i d'organitzar-ne les refer√®ncies bibliogr√†fiques, dissenyar-ne i executar-ne una bona estrat√®gia de cerca avan√ßada amb recursos d'informaci√≥ especialitzats, seleccionant-hi la informaci√≥ pertinent tenint en compte criteris de rellev√†ncia i qualitat.Coneixement de l'aprofitament energètic de les marees, capacitat per al càlcul i disposició d'equips.Coneixement sobre els fonaments de la meteorologia nàutica. Capacitat per analitzar els factors i processos a escala sinòptica que controlen les situacions de riscos meteorològics. Cap àcida d'interpretació de mapes del temps. Coneixement de les tècniques de predicció de fenòmens meteorològics adversos. Capacitat per calcular de la Navegació meteorològica i sinòptica. Coneixement dels sistemes depressionàries i ciclons tropicals. Gels. Càlcul de les marees. Coneixement de l'oceanografia: corrents i onatge.