Filats, filaments i teles no teixides

Temari

Tema 1: INNOVACIONS EN FILATS I FILAMENTS1.1. Nous filats de fibres naturals modificades per aconseguir efectes específics i un més gran valor afegit:

Nous fils de bamb√ļ i soja amb les seves barreges amb cot√≥, llana i Tencel.- Noves aplicacions dels filats de cot√≥ org√†nic i les seves limitacions tecnol√≤giques.-Nous filats de lli, c√†nem i pol√≠mers paperers.-Nous filats de llana or- g√†nica, llana tractada f√≠sica i qu√≠micament.- Noves t√®c- niques per a obtindre fils superfins.

Problemàtica tècnica i econòmica en el procés de filatura. Selecció del procés de filatura més adient.

1.2. Nous filats i filaments de fibres sintètiques per aconse-guir efectes específics i un més gran valor afegit:

Presentaci√≥ de casos pr√†ctics de filats de poliamida, acr√≠lic i poli√®ster fabricats en fibres amb modificacions f√≠siques i qu√≠miques per aconseguir efectes espec√≠fics i un m√©s gran valor afegit.- Aplicaci√≥ de microc√†psules al proc√©s de filatura.- Noves solucions per a fabricar fils per a √ļs sanitari i m√®dic i per a protecci√≥ personal.

1.3. Criteris fonamentals per a desenvolupar fils amb efectes de fantasia per aplicacions en moda, tèxtil per la llar i tèxtils intel·ligents.

1.4. Innovacions tecnològiques, en els darrers anys, en els processos de filatura de fibres curtes i de les fibres llargues.- Estudi tècnic-econòmic comparatiu dels dife- rents processos de filatura per obtindré les noves estructures tèxtils.Tema 2: INNOVACIONS EN ESTRUCTURES NO TEIXIDES2.1. Avantatges e inconvenients dels diferents sistemes de consolidaci√≥ dels vels per fabricar estructures no teixi- des adre√ßades, principalment, a √ļs m√®dic i sanitari i a teixits t√®xtils d'√ļs t√®cnic2.2. Criteris t√®cnics i econ√≤mics a complir per les principals estructures t√®xtils no teixides adre√ßades, principalment, a √ļs m√®dic i sanitari i a teixits d'√ļs t√®cnic.2.3. A partir de casos pr√†ctics, selecci√≥ del sistema √≤ptim, des del punt de vista t√®cnic i econ√≤mic i pels nous requeriments del mercat, per fabricar estructures no teixides adre√ßades, principalment, a √ļs m√®dic i sanitari i a t√®xtil d'√ļs t√®cnic.