Òptica visual

Temari

1. Introducció a l'òptica visualEn aquest contingut es treballa:El concepte òptica visual i la seva situació dins del context de grau

L'Òptica Geomètrica Aplicada a l'Ull: notació en vergencies.2. Model del sistema òptic de l'ull. Formació d'imatgesEn aquest contingut es treballa:ULL TE√íRIC: Constants √≤ptiques de l'Ull. Aproximacions en el model de l'Ull Te√≤ric: sistema centrat i aproximaci√≥ paraxial. √íptica de la c√≤rnia. √íptica del cristal¬∑l√≠. L'Ull Te√≤ric Complet. Diafragma d'obertura i pupil¬∑les de l'Ull. El camp Visual. L'Ull Te√≤ric Redu√Įt. Eixos i angles de l'ull.LES IMATGES FORMADES PER L'ULL: Tipus d'imatges formades per l'ull. Imatge diòptriques. Imatge retinal. Objecte puntual. Cercle de desenfocament. Objecte extens. Mida de la imatge retinal. Grau de nitidesa/borrositat de la imatge retinal. Profunditat de camp i profunditat de focus. Imatges catadiòptriques: imatges de Purkinje.LA AGUDESA VISUAL: Tasques de discriminació visual. Tipus d'agudesa visual. Càlcul d'optotips. Factors que afecten a l'agudesa visual (A.V.). Agudesa visual perifèrica. Agudesa visual cinètica.3. Òptica de l'acomodacióEn aquest contingut es treballa:L'ACOMODACI√ď: Concepte i definici√≥. Amplitud i recorregut d'acomodaci√≥. Modificacions de l'Ull al acomodar. L'ull te√≤ric acomodat. Mida de la imatge retinal en l'ull acomodat. Est√≠mul acomodatiu i resposta acomodativa.LA PRESB√ćCIA: Concepte i definici√≥. Variacions de l'acomodaci√≥ amb l'edat. Neutralitzaci√≥ de la presb√≠cia. Zones de visi√≥ n√≠tida. Influ√®ncia de la profunditat de camp. C√†lcul d'addicions especials.4. Òptica de les ametropies i la seva neutralitzacióEn aquest contingut es treballa:LES AMETROPIES ESF√ąRIQUES: Concepte d'ametropia. F√≥rmula √≤ptica de les ametropies. Tipus d'ametropies. Ametropia axial i refractiva. Desviaci√≥ de la longitud axial respecte de la condici√≥ d'ametropia. Amplitud i recorregut d'acomodaci√≥ de l'ull ametrop. Hipermetropia i acomodaci√≥. Miopies per estimulaci√≥ inadequada. Mida de la imatge retinal. Grau de borrositat de la imatge retinal. Relaci√≥ entre l'agudesa visual i l'ametropia.NEUTRALITZACI√ď √íPTICA DE LES AMETROPIES: Principi i valor de la neutralitzaci√≥. Influencia de la distancia de v√®rtex. Sistema lent-ull. Pupil¬∑les de l'ull ametrop neutralitzat. Toler√†ncia de la neutralitzaci√≥ √≤ptica. Acomodaci√≥ de l'ull ametrop neutralitzat. Neutralitzaci√≥ de l'ull ametrop pr√®sbita. Mida de la imatge retinal. Comparaci√≥ amb l'ull ametrop sense neutralitzar. Augment de la lent. Comparaci√≥ amb l'ull emmetrop. Augment relatiu de la lent.L'ULL AFÀQUIC: L'ull teòric afàquic. Refracció de l'ull afàquic. Neutralització òptica de les afàquies. L'ull teòric pseudofàquic.ASTIGMATISME: Definició i causes de l'astigmatisme. Astigmatisme de la còrnia. Astigmatisme total de l'Ull. L'Ull Teòric Astigmàtic. Classificació de l'astigmatisme: exemples. Imatge retinal d'un objecte puntual. Conoide de Sturm. Mida de la imatge retinal d'un objecte extens. Comparació amb l'ull emmetrop. Acomodació de l'ull astigmàtic.NEUTRALITZACI√ď √íPTICA DE L'ASTIGMATISME: Principi i valor de la neutralitzaci√≥. Mida de la imatge retinal. Comparaci√≥ amb l'ull astigm√†tic no neutralitzat. Comparaci√≥ amb l'ull emmetrop. Astigmatisme en visi√≥ de prop.5. Qualitat òptica de la imatge retinal.En aquest contingut es treballa:

Especificacions sobre la qualitat òptica de la imatge retinal. Desenfocament. Aberracions monocromàtiques. Aberració cromàtica. Difusió intraocular. Difracció.