Química per a les ciències de la visió

Metodologia docent

Les hores d'aprenentatge dirigit consisteixen, d'una banda, a fer classes pràctiques (grup mitjà) en què el professorat fa una breu exposició d'un tema per introduir els objectius d'aprenentatge generals relacionats amb els conceptes bàsics de la matèria. Posteriorment i mitjançant exercicis pràctics intenta motivar i involucrar l'estudiantat perquè participi activament en el seu aprenentatge. Els alumnes disposen d'apunts amb la teoria i la col·lecció de problemes de cada tema, i presentacions en PowerPoint amb les figures, esquemes i taules que es projecten a classe per al seu seguiment. Els alumnes també disposen de fitxes de treball amb els continguts específics de cada tema i les hores previstes per a dur a terme cada activitat, tant presencial com de treball personal.D'altra banda tamb√© es fan classes de laboratori (grup petit). Hi ha dos tipus de sessions de laboratori, una de problemes anomenades sessions de seminari i d'altres que es realitzen en el laboratori (pr√†ctiques de laboratori). En les sessions de seminari, l'estudiantat ha de desenvolupar problemes i q√ľestions, sota la supervisi√≥ dels professors. Tamb√© ha de lliurar uns exercicis de cada sessi√≥ (exercicis d'avaluaci√≥ del seminari corresponent) a la setmana seg√ľent de la seva realitzaci√≥.Per √ļltim, les pr√†ctiques de laboratori es fan en parelles. Aquestes sessions permeten desenvolupar habilitats b√†siques de tipus instrumental a un laboratori qu√≠mic, aix√≠ com iniciar l'estudiantat en l'aplicaci√≥ del m√®tode cient√≠fic en la resoluci√≥ de problemes al laboratori qu√≠mic. En general, despr√©s de cada sessi√≥ els alumnes hauran de lliurar un informe de la pr√†ctica realitzada a la setmana seg√ľent de la seva realitzaci√≥.La programació de les sessions de laboratori es coneix a principi de curs.En aquestes sessions de laboratori es pretén incorporar algunes competències genèriques, com ara la competència de treball en equip.Tamb√© cal considerar altres hores d'aprenentatge aut√≤nom com ara les que es dediquen a les lectures orientades, la resoluci√≥ dels problemes proposats o dels q√ľestionaris d'autoaprenentatge dels diferents continguts mitjan√ßant el campus virtual ATENEA.